Részletek
A Becherovkát 1807 óta gyártják Karlovy Vary-ban, egy gyógyfüvekből és fűszerekből álló titkos recept alapján. Akik már fogyasztották ezt a népszerű cseh italt, tudják, hogy ez a 100%-ig természetes ital mindenféle kémiai adalékanyag, színezék, tartósító- és emulgeálószer hozzáadása nélkül készül. Csak víz Karlovy Vary-ból, magas minűségű alkohol, természetes cukor, gyógyfüvek és fűszerek sajátos és harmonikus elegye – ez amit a Becherovka készítéséhez használnak. A több hónapos, tölgyfahordókban történő érlelés adja karateres zamatát és aranyszínét. A Becherovka 21 különböző gyógynövényből és füszerekből készül, amelyek nagy része külföldről, viszont három gyógynövény kizárólag Karlovy Vary környékéről származik. Az ital pontos receptje titkos, generációról generációra száll. A pontos receptet 2 ember ismeri a világon, az elkészült, illatozó elixír 2-3 hónapig érik, majd a külön tölgyfahordókban lévő nedűket egymással összekeverik. Így érik el hogy a Becherovka mindig azonos minőségű legyen. Jéghidegen önmagában fogyasztva legfinomabb, de tonikkal vagy más üdítőkkel keverve is kitűnő frissítő.
Gyártó
A Becherovka egy híres cseh gyógynövényes likőr, amelyet a Jan Becher nevű cseh gyógyszerész készít. Az ital különösen népszerű Csehországban és más közép-európai országokban.
Jan Becher
Helyszín: Csehország, Karlovy Vary
Alapítás: A Becherovka története 1807-re nyúlik vissza, amikor Jan Becher gyógyszerész elkészítette az ital első receptjét Karlovy Varyban, egy híres fürdővárosban. Az ital azóta az egyik legismertebb cseh likőr lett.