Részletek
Ez a különleges ital 10 évig érlelődik belülről kiégetett amerikai fehér tölgy hordókban, amely gazdag és mély ízvilágot eredményez. A whisky összetétele 68% kukorica, 28% rozs és 4% árpamaláta, ami a hagyományos bourbon receptekhez képest magasabb rozstartalmat jelent, ezáltal fűszeresebb karaktert kölcsönöz az italnak. Legyen szó önálló fogyasztásról vagy koktélok alapanyagáról, ez a whisky minden alkalomra különleges élményt nyújt a bourbon kedvelőinek.
Gyártó
A Bulleit egy amerikai whisky márka, melynek története az 1830-as évekre nyúlik vissza. A céget Augustus Bulleit alapította, aki egy ínyenc és kalandvágyó férfi volt, aki szerette volna megtalálni azt a bourbon ízt, amely tökéletesen illik az ő ízléséhez. Augustus Bulleit 150 évvel ezelőtt kezdett el kísérletezni a különböző bourbon receptekkel, hogy megtalálja a tökéletes ízt.
A Bulleit bourbon alapanyagaként a kukoricát, a búzát és a malátát használják, melyeket háromszorosan erjesztenek és többszörösen palackoznak, mielőtt a Bulleit bourbon gyártása elkezdődne. A Bulleit bourbon később még további 6-8 évig áll a hordókban, hogy a fás ízt is magába tudja szívni.
A Bulleit bourbon többféle változatban kapható, mint például a Bulleit Bourbon, mely az alap Bulleit bourbon, és a Bulleit Rye, ami egy különlegesebb változat, amelyben a kukorica helyett rozs a fő alapanyag. A Bulleit 10 Years Old, egy még luxusabb változat, ami 10 évig áll a hordóban.
Az összes változatot minőségi alapanyagokból készítik és hagyományos amerikai gyártási eljárással, ami a Bulleit bourbonök egyedülálló ízvilágát eredményezi. A Bulleit bourbon különösen jellegzetes az amerikai bourbonök jól ismert ízvilágával, ami a bourbonnek egyedülálló ízvilágot ad. Ha szeretnél kipróbálni valami igazán különlegeset, a Bulleit bourbon remek választás lehet.