TOP termékek

Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Kérdése van? Hívjon minket! +36706398909

Cadi Rajo Extra Dry Prosecco 11%

Cadi Rajo Extra Dry Prosecco 11%
Cadi Rajo Extra Dry Prosecco 11%
3 510 Ft

(2 764 Ft + ÁFA)

Nem vásárolható!
Részletek
Cadi Rajo Extra Dry Prosecco 11%


A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők.
A Ca’ di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit.
A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.