Részletek
Ez egy gyümölcslikőr, de pontosabban a Nanko-ume gyümölcsből készül, amely Japánban őshonos, és több is van a palackban. Az umeshu úgy készül, hogy az ume gyümölcsöt alkoholba áztatják, cukrot kevernek hozzá és hagyják összeérni az ízeket. Az ume gyümölcs a kajszibarack és a szilva rokona. Savtartalma magasabb, mint a szilváé. 100%-ban természetes méz és méhpempő édesíti, amely vitaminokban gazdag, és erősíti a szervezetet valamint enyhíti a stresszt. Aperitifnek is kiváló ez a könnyű ume-likőr, de pezsgővel is ízletes koktélt alkot. Zöld teával fogyasztva erősítő hatású, téli melegítő ital.
Gyártó
Choya Márka Bemutatása
Történet és Háttér:
Alapítás: A Choya márkát 1914-ben alapították Japánban. Eredetileg borászatként indult, de hamarosan az umeshu gyártására specializálódott, amely Japán egyik hagyományos alkoholos itala.
Célkitűzés: A Choya célja az volt, hogy az umeshu-t nemcsak Japánban, hanem világszerte is népszerűvé tegye, bemutatva a világ többi részének is ezt a különleges japán italt.