Részletek
A világ talán legnépszerűbb narancslikőrje, a Cointreau különleges ízvilágát a zöldes-bronz bigarade keserűnarancs héjának áztatása, és a normál narancshéj szárítása, majd lepárlása és fűszerezése adja. A további összetevők, mint az alkohol, cukor és a víz az italnak krémes kerekséget és erőt kölcsönöznek. A Cointreau jó egyensúlyban tartalmazza a keserű és édes, az intenzív és gyengéd valamint a melengető és frissítő hatásokat. Ízében a fehér virágok, gyümölcsök és fűszerek egzotikus érzékisége keveredik az édes és a keserűnarancs tiszta, esszenciális olajosságával, amely felkelti az ember érdeklődését és valósággal megindítja a képzeletet. Fogyasztását jól behűtve tisztán vagy jégre töltve ajánljuk, de koktélok alapanyagaként is használják.
Gyártó
Cointreau Márka Bemutatása
Történet és Háttér:
Alapítás: A Cointreau márkát 1849-ben alapították Franciaországban, a Loire-völgyében található Angers városában. Az alapítók, Adolphe Cointreau és testvére, Edouard-Jean Cointreau, cukrászok voltak, akik később a likőrkészítésre specializálódtak.
Narancslikőr Létrehozása: Edouard Cointreau 1875-ben alkotta meg a híres Cointreau narancslikőrt, amely tiszta és egyensúlyban lévő ízével gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Az ital titka a keserű és édes narancshéjak tökéletes keverékében rejlik.