Részletek
Fernet-Branca keserű gyógynövény likőrt, Bernandino Branca találta ki 1845-ben Milánóban. A márka hamarosan nagy népszerűségnek örvendett. A Fernet-Branca intenzív keserűségét az 1845-ös kezdetektől fogva az eredeti recept szerint állítják elő, amelyet nemzedékről nemzedékre adtak át. A keserű 27 gyógynövényből és egyéb összetevőkből áll. A receptje titkos, amelyet csak a Fernet-Branca elnöke, Niccolò Branca ismeri, aki személyesen mérlegeli az aromás anyagokat a gyártási folyamat során. Keserédes ízét a többek között a mirha, a sáfrány, az aloé, a fahéj, a rebarbara és a hársfa teszi feledhetetlenné. Egyre kedveltebb az ital mentakivonattal ízesített változata, a Brancamenta is.
Gyártó
Fratelli Branca Distillerie
Helyszín: Olaszország, Milánó
Alapítás: A Fratelli Branca Distillerie 1845-ben alakult, amikor a Branca testvérek, Bernardino és Luigi Branca, megalapították a distillerie-t Milánóban. Az ital azóta is a cég egyik legismertebb terméke, és jelentős szerepet játszik az italgyártás történetében.