Részletek
A Flor de Cana rumot Nicaraguában készítik 1937 óta. Ezen idő alatt Nicaragua legjelentősebb rumgyártójává nőtte ki magát, napjainkban a családi vállalkozást az 5. generáció működteti. Úgynevezett single estate rum, vagyis a cukornádat egyetlen birtokról szerzik be, amely ráadásul környezetbarát gazdálkodást folytat. Oszlopos lepárlóberendezésen párolják le, majd amerikai tölgyfahordókban érlelik, és a minél természetesebb érés és ízhatás érdekében a tárolóházakban nem használnak légkondicionálást. A világ első olyan párlata, amely a "carbon neutral" és a "fair trade" elismerő okleveleket is megkapta, ez is jól mutatja, hogy a lepárlóban igen nagy hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére és a fenntarthatóságra. Ez a 7 éves, kávé aromával ízesített rum a Specialties sorozat tagjaként került kiadásra. Önmagában lehűtve, vagy jégre töltve (esetleg tejszínnel is hígítva) ajánlott fogyasztani.