Részletek
Ebben az esetben az Egyesült Államok délvidékéről származó kiváló minőségű single malt whiskey-vel van dolgunk. A Jack Daniel's American Single Malt Tennessee whiskey a hagyomány és a kiválóság tökéletes ötvözete. Az amerikai whiskey-ipar legendás kézművessége és Tennessee vidék páratlan karaktere olvad össze ebben a különleges single malt italban. A Tennesse whiskey nemcsak nevében, de az elkészítés folyamatában is különbözik a bourbon whiskey-től. A friss, érleletlen gabonapárlatot egyes prémium vodkákhoz hasonlóan átszűrik egy szénpellet ágyon, amitől sokkal tisztább, könnyedebb és lágyabb ízvilága lesz a terméknek, mint egy bourbonnek. Ezt az eljárást 2013 óta törvénybe iktatták, hogy így is kihangsúlyozzák az elkészítés folyamatának a különbözőségét. Az eljárásnak külön nevet is adtak a „Lincoln County Process”-t. A Jack Daniel's American Single Malt Tennessee whiskey-t a szűz égetett amerikai tölgyfahordós érlelést követően még 2 év ex-oloroso sherryhordós utóérlelésnek vetik alá, amitől megkapja nemcsak Tennessee whiskey-re jellemző egyedi ízjegyeket, de az oloroso hordóban rejlő komplex piros gyümölcsös aromákat egyaránt.
Gyártó
Tennessee egyes vidékein mind a mai napig nemcsak a lepárlás, de még a szeszes italok forgalmazása is tilos, ezért az államot az amerikaiak egyszerűen csak a "legszárazabbként" szokták aposztrofálni. A helyiek mély vallásosságának ellenére mégis itt áll Lynchburg városában a világ talán legismertebb whiskey-jének otthona, a Jack Daniel's lepárló.
A mára már az USA nemzeti örökség részeként kezelt Lynchburg városkában található üzem, mely 1866 óta gyártja a márkát, az USA legrégebben bejegyzett lepárlója. A sztenderd magas minőség bizonyítéka a jelentős piaci részesedés és a több mint 100 év óta folyamatos szakmai sikerek a különféle kiállításokon és teszteken a világ minden pontján.
Az itt készült nedűk egyedülállóan tiszta és kiegyensúlyozott ízvilágának titka abban az egészen különleges, csak Tennesseeben használatos lepárlási eljárásban rejlik, amelynek köszönhetően az államban készülő italokat nem is a Kentuckyban ismert bourbon, hanem tennessee-whiskey néven illetik. A hatalmas duplaüstökben főzött Jack Daniel's Tennessee Whiskey-t az érlelés előtt egy apró lyukakkal tűzdelt, hosszú csőrendszerbe vezetik. A kis lyukakon keresztül napokon át csepeg a finom lé: átszűrődik a csövek alatt fekvő, juharfából készült faszénen, így alakítva ki a Jack Daniel's csodásan kerek és selymes ízvilágát.