Részletek
A „Bottled-In-Bond” kifejezés tulajdonképpen egy védjegy, ami az amerikai szeszpiacon megjelenő számos párlatból igyekszik a magasabb minőségűeket külön kategorizálni, avagy megjelölni: ahogy teszik azt a védett francia champagne, cognac, vagy épp a magyar pálinka és tokaji esetében. A „Bottled-In-Bond” törvény 1897-ben jelent meg az Egyesült Államokban, és azóta a biztos származást és az átvilágíthatóságot jelöli. A Jack Daniel's Bonded és a Jack Daniel's Triple Mash erre a fontos védjegyre igyekszik felhívni a fogyasztók figyelmét. Bár a Jack Daniel’s már a „Bottled-in-Bond” előtti időkben, és azóta is megfelel a leírt elvárásoknak, azóta a piacon kapható márkák száma nagy mértékben emelkedett, így a gyártók úgy érezték, mostanra vált igazán fontossá a megkülönböztetett megjelölés, amikor az amerikai italok között válogatunk. Az itt készült whiskeyk egyedülállóan tiszta és kiegyensúlyozott ízvilágának titka abban az egészen különleges – csak Tennesseeben használatos – lepárlási eljárásban rejlik, amelynek köszönhetően az államban készülő italokat nem is a Kentuckyban ismert bourbon-, hanem Tennessee-whiskey néven illetik. A hatalmas üstökben párolt Jack Daniel's Tennessee whiskey-t az érlelés előtt egy apró lyukakkal tűzdelt, hosszú csőrendszerbe vezetik. A kis lyukakon keresztül napokon át csepeg a finom lé: átszűrődik a csövek alatt lévő, juharfából készült faszénen, így alakítva ki a Jack Daniel's csodásan kerek és selymes ízvilágát.
Gyártó
Tennessee egyes vidékein mind a mai napig nemcsak a lepárlás, de még a szeszes italok forgalmazása is tilos, ezért az államot az amerikaiak egyszerűen csak a "legszárazabbként" szokták aposztrofálni. A helyiek mély vallásosságának ellenére mégis itt áll Lynchburg városában a világ talán legismertebb whiskey-jének otthona, a Jack Daniel's lepárló.
A mára már az USA nemzeti örökség részeként kezelt Lynchburg városkában található üzem, mely 1866 óta gyártja a márkát, az USA legrégebben bejegyzett lepárlója. A sztenderd magas minőség bizonyítéka a jelentős piaci részesedés és a több mint 100 év óta folyamatos szakmai sikerek a különféle kiállításokon és teszteken a világ minden pontján.
Az itt készült nedűk egyedülállóan tiszta és kiegyensúlyozott ízvilágának titka abban az egészen különleges, csak Tennesseeben használatos lepárlási eljárásban rejlik, amelynek köszönhetően az államban készülő italokat nem is a Kentuckyban ismert bourbon, hanem tennessee-whiskey néven illetik. A hatalmas duplaüstökben főzött Jack Daniel's Tennessee Whiskey-t az érlelés előtt egy apró lyukakkal tűzdelt, hosszú csőrendszerbe vezetik. A kis lyukakon keresztül napokon át csepeg a finom lé: átszűrődik a csövek alatt fekvő, juharfából készült faszénen, így alakítva ki a Jack Daniel's csodásan kerek és selymes ízvilágát.