Részletek
Minden egyes palack sorszámozott, azaz azonosíthatóan egy-egy hordóból kerül ki, szemben a hétköznapi fekete-címkés palackokkal, melyeket számos hordó összeöntésével kevernek ki. A 45%-os alkoholtartalmú whiskey gazdag, mély ízeket kínál, amelyekben a vanília, karamell és pirított tölgy dominálnak, tökéletesen kiegyensúlyozott fűszeres jegyekkel.
Gyártó
Tennessee egyes vidékein mind a mai napig nemcsak a lepárlás, de még a szeszes italok forgalmazása is tilos, ezért az államot az amerikaiak egyszerűen csak a "legszárazabbként" szokták aposztrofálni. A helyiek mély vallásosságának ellenére mégis itt áll Lynchburg városában a világ talán legismertebb whiskey-jének otthona, a Jack Daniel's lepárló.
A mára már az USA nemzeti örökség részeként kezelt Lynchburg városkában található üzem, mely 1866 óta gyártja a márkát, az USA legrégebben bejegyzett lepárlója. A sztenderd magas minőség bizonyítéka a jelentős piaci részesedés és a több mint 100 év óta folyamatos szakmai sikerek a különféle kiállításokon és teszteken a világ minden pontján.
Az itt készült nedűk egyedülállóan tiszta és kiegyensúlyozott ízvilágának titka abban az egészen különleges, csak Tennesseeben használatos lepárlási eljárásban rejlik, amelynek köszönhetően az államban készülő italokat nem is a Kentuckyban ismert bourbon, hanem tennessee-whiskey néven illetik. A hatalmas duplaüstökben főzött Jack Daniel's Tennessee Whiskey-t az érlelés előtt egy apró lyukakkal tűzdelt, hosszú csőrendszerbe vezetik. A kis lyukakon keresztül napokon át csepeg a finom lé: átszűrődik a csövek alatt fekvő, juharfából készült faszénen, így alakítva ki a Jack Daniel's csodásan kerek és selymes ízvilágát.