Részletek
A whiskey hordós érlelése közben minden évben elpárolog néhány százaléknyi alkohol. Ezt a részt hívják az angyalok jussának (angel’s share). Ennek analógiájára - félig viccesen - a Jim Beamnél el kezdték használni a devil’s cut (az ördög zsákmánya) kifejezést, amely a hordó kiürítése után a hordó fájában visszamaradó whiskeyt jelöli. A Jim Beam kifejlesztett egy egészen új eljárást, amelynek segítségével sikerül kinyerni a hordó fája által felszívott italmennyiséget. Az eddig elveszettnek hitt részt ezután tovább érlelik, amíg kifejlődnek benne a klasszikus bourbon jegyek, majd 6 éves whiskeyvel keverve 45%-on palackozzák. Az eredmény egy robosztus, prémium bourbon, egészen mély színnel, ízzel és karakterrel. Illatában rendkívül fás, a frissen vágott tölgy és a vanília jegyei érerzhetőek. Az amerikai tölgy, vanília erőteljes marad az ízében is. Lecsengése meglehetősen hosszú, egy csipetnyi fűszerrel a tartós vaníliaíz tetején. Fogyasztását tisztán ajánljuk.
Gyártó
A Jim Beam az amerikai whiskey-k közül az egyik legismertebb és legkedveltebb márka, amely 1795 óta generációkon átívelő tradíciók alapján készül. A világ legkeresettebb bourbonjét gyártó, jelenleg Clermontban álló óriási lepárlót immár a Beam-família hetedik generációja vezeti. A Jim Beam titka az eredeti receptben és a különleges érlelési folyamatban rejlik, amely a Kentucky állam tiszta mészkőszűrte vízét és a gondosan válogatott gabonaféléket ötvözi.