Részletek
A Jim Beam Double Oak élete először hagyományos 4 éves bourbonhordóban kezdődik, ekkor lecsökkentik az alkoholfokát 62,5 %-ról 55-50 %-ra. Erre azért van szükség, hogy a felesleges karamellizálódott cukrot és ezzel a túlzott édes jegyeket eltávolítsák. Az így keletkezett bourbon-t új hordókba helyezik, amelyeket a további érlelés idejére raktárba szállítanak. A második érlelés idejét mindig a lepárlómester határozza meg. Aromája karakteresebb, a tölgy tipikus fűszerességével, melyhez a vanília és karamell társul. Kivételes íze és mélysége sokáig megmarad memóriánkban.
Gyártó
A Jim Beam az amerikai whiskey-k közül az egyik legismertebb és legkedveltebb márka, amely 1795 óta generációkon átívelő tradíciók alapján készül. A világ legkeresettebb bourbonjét gyártó, jelenleg Clermontban álló óriási lepárlót immár a Beam-família hetedik generációja vezeti. A Jim Beam titka az eredeti receptben és a különleges érlelési folyamatban rejlik, amely a Kentucky állam tiszta mészkőszűrte vízét és a gondosan válogatott gabonaféléket ötvözi.