Részletek
A 19. század elején az olaszországi Capri szigetének hivatása a vendéglátás volt. A szállodai üzletág egyik úttörője Vincenza Canale, a mai híres "Mariantonia" panzió tulajdonosa maga készítette Limoncelloját szolgálta fel vendégeinek. A kor hírességei (Ignác és Arturo Cerio J. Fersen, Axel Munthe, FA Krupp, Amedeo Maiuri) jártak ide, hogy naplementekor élvezzék a finom likőr ízét. 1988-ban a leszármazottai alapították a Limoncello di Capri Srl-t, az első társaságot, akik szabadalmazták a "limoncello" kifejezést, az ősi "limonillo" caprese szóból. Az ősi családi recept, amelyet egészen napjainkig megőriztek, teszi a világ egyik leghíresebb likőrjévé. A Limoncello di Capri kizárólag az IGP (védett földrajzi jelzésű) citromhéjból készül. Hozzáadott színezéket, tartósítószert, stabilizátort és ízesítőt nem tartalmaz, a Limoncello di Capri 100%-ban természetes. Frissítő citromos ízét tisztán, jégre töltve, vagy számtalan koktélban is élvezhetjük. Krémekhez, gyümölcsökhöz, süteményekhez is isteni.
Gyártó
Limoncello di Capri S.R.L. az olasz Capri szigeten található, ahol a híres Limoncello likőr készül. A vállalat elkötelezett a minőségi italok előállítása mellett, amelyek tükrözik a Capri sziget egyedi ízvilágát és hagyományait.
Történelem és Hagyomány:
A Capri sziget híres a kiváló minőségű citromairól, amelyeket a Limoncello di Capri likőr előállításához használnak. A limoncello hagyományosan a dél-olasz régiókban készül, és a Capri sziget egyik legismertebb terméke. A Limoncello di Capri márka célja, hogy autentikus és prémium minőségű limoncellót kínáljon.