Részletek
A 46-ot tovább érlelik, mint a klasszikus verziót, amely során francia tölgyfahordó dongáit rakják a whiskybe. Ezáltal büszkébb, komplexebb ital születik, a hosszabb érlelési időből származó kesernyés hatások viszont kevésbé érvényesülnek. Karamell édessége és fűrészpor frissen vágott fából és édes fűszerek illata köszönt minket. Íze krémes és nagyon puha. Lecsengése kellemesen hosszantartó és fűszeres. Fogyasztását tisztán ajánljuk.
Gyártó
Alapítás: A Maker's Mark Distillery-t 1953-ban alapította Bill Samuels Sr., aki a whiskey-készítés hosszú hagyományaira építve hozta létre ezt a különleges márkát. A Samuels család több generációra visszanyúló whiskey-készítő múlttal rendelkezik, és Bill Samuels Sr. a családi recept újragondolásával hozta létre a Maker's Mark-ot.
Innováció: Bill Samuels Sr. úgy döntött, hogy egy teljesen új receptet készít, amelyben a rozs helyett vörös téli búzát használ, hogy egy lágyabb, édesebb ízvilágot érjen el. A whisky érlelése amerikai fehértölgy hordókban történik, amely mély, gazdag ízt kölcsönöz a whiskey-nek.