Részletek
Az Unicum Riserva különlegessége egyedülálló gyártási eljárásában, a „dupla hordós” érlelésben rejlik. A termék alapját képező Unicumot a budapesti, Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb – 80 éves hordójában érlelik. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag, az úgynevezett „fekete méz” karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot. Ezt követi a tokaji aszús hordós érlelés. Ez az eljárás kerekséget, lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az italhoz. Végül ezen karakterjegyek kiemelésére, lekerekítésére a Dobogó Pincészet 2007-es évjáratú Tokaji aszúját adják hozzá az italhoz. Amint az Unicum jól ismert keserédes íze találkozik az érzékien édes Tokaji aszúval, az Unicum Riserva komplex ízvilága lágyabbá, de ugyanakkor fűszeresebbé, gyümölcsösebbé válik egy csipet sárgabarackos, finoman gyógynövényes, hűs, mentás fuvallattal. Az Unicum Riserva tökéletes harmóniában egyesíti az izgalmas és egzotikus gyógynövényeket a Tokaji csábító, mézes lényegével. A dupla hordós érlelésnek köszönhetően kiváló koktél alapanyag is, ám citrusokkal, jéggel fogyasztva önmagában is utolérhetetlen élményt biztosít a kompromisszum-mentes csúcsminőség kedvelőinek.
Gyártó
Zwack Unicum
Helyszín: Budapest, Magyarország
Alapítás: A Zwack Unicum céget 1790-ben alapította Dr. Zwack József, egy budapesti orvos. Az ital alapítója a családjának egy titkos receptjét használta, amelyet azóta is titokban tartanak.