TOP termékek

Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütik használatát a sütikkel kapcsolatos irányelv értelmében.

Kérdése van? Hívjon minket! +36706398909

Boulard Calvados XO 0,7L 40% dd.

Boulard Calvados XO 0,7L 40% dd.
Boulard Calvados XO 0,7L 40% dd.
Márka :
Boulard
Ital fajta :
Calvados
Ürtartalom :
700 mL
Alkoholtartalom :
40 %
Kiszerelés :
1 db
Származási hely :
Franciaország
Minimum érlelési idő :
10 év
Díszdoboz típusa :
Papír
Limitált kiadás :
Nem
19 000 Ft

(14 961 Ft + ÁFA)

Részletek
Ezt az italt alma konyaknak is nevezhetnénk, de a szőlőbor-brandy is csak akkor nevezhető konyaknak, ha Cognac vidékén készült. Az almából készült ital is csak akkor Calvados, ha Calvados vidékén készült. Cefréjének készítéséhez 30-50 féle almát használnak fel. A helyiek szerint meghatározó, hogy a friss almalé mekkora cukor- illetve savtartalommal bír. Szerintük a tökéletes ital elkészítéséhez, édes, keserédes, savanyú és keserű almákat kell felhasználni. A négy alaptípus kiegyensúlyozottsága alapfeltétel.1 liternyi 40%-os alkoholtartalmú ital készítéséhez 12-25kg almát használnak fel. A leszedett almát pürévé darálják, majd kipréselik a levét. Az almalé hamar erjedni kezd, a természetes erjedés eredménye az almabor. Amint kifejlődött az almabor ízvilága, akkor kezdődik a lepárlás, ami a konyaki eljáráshoz hasonlóan kétszeres kisüsti eljárást jelent. A friss párlat színtelen és olykor agresszív illatú, ezt a hosszú tölgyfahordós érlelés tudja eltüntetni, helyette kellemes aromákkal és aranyló színnel gazdagítja az italt. Ennek érdekében elõszeretettel alkalmaznak kisméretû hordókat. Ha az italt sherrys vagy portóis hordókban pihentetik, az megszünteti az ital esetleges kesernyés ízeit és gazdagítja aromáit. Előállítása a konyakhoz hasonlóan nem nevezhető gazdaságosnak, mert a hordóban történő oxidatív eljárás miatt tetemes mennyiség párolog el. A borpárlatokhoz hasonlóan léteznek hosszabb érlelésű calvadosok is, az ó-párlat negyven éves érlelés után kerül piacra.Nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. Ezért közkedvelt, a nálunk Remarque regényéből elhíresült Calva-café a franciák körében. A Calvados híres európai márkája a Boulard cég által készített párlat, a Calvados észak-amerikai rokona a New England-ből származó "applejack".